Toegankelijkheidsonderzoek

Issues:
Audit digitale toegankelijkheid website Let op lood - Gemeente Rotterdam

(Alleen de bevindingen)

Scope van de evaluatie

Naam website Let op lood - Gemeente Rotterdam
Datum 7 oktober 2022
Scope van de website Alle pagina's op letoplood.rotterdam.nl/.
Conformiteitsdoel WCAG 2.1 niveau AA

Uitgebreide toetsresultaten

Aantal bevindingen: 40

1. Waarneembaar

1.1 Tekstalternatieven

1.1.1 Niet-tekstuele content (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.1.1 Niet-tekstuele content

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 1: In de linkerbovenhoek van de website staat een logo met zichtbare tekst “Gemeente Rotterdam”. De alternatieve tekst in het alt-attribuut van deze afbeelding is “Home”. Bij functionele afbeeldingen dient de zichtbare tekst onderdeel te zijn van het alt-attribuut. Op deze manier krijgt een blinde gebruiker dezelfde tekst voorgelezen als een ziende gebruiker ziet. Door “Gemeente Rotterdam” aan het alt-attribuut toe te voegen wordt het duidelijk bij welke organisatie deze website hoort. Het title-attribuut op de link (<a>) kan gebruikt worden om aan te geven dat deze link naar de homepagina van de website leidt. Dit geldt ook voor het logo van Gemeente Rotterdam in de footer.
Op een klein scherm verandert de afbeelding van het logo naar een afbeelding zonder tekst. Deze nieuwe afbeelding heeft dezelfde waarde (“Home”) in het alt-attribuut. Deze waarde dient ook “Gemeente Rotterdam” te zijn. Dit geldt ook voor het logo van Gemeente Rotterdam in de footer. Zie bijvoorbeeld de homepagina letoplood.rotterdam.nl/.

Bevinding 2: In de header van de website staan twee knoppen “Translate” en “Lettergrootte”. Deze knoppen bevatten afbeeldingen die decoratief zijn. Toch hebben deze afbeeldingen een tekstalternatief gekregen “Language” en “Text scaling”. Laat de waarde van het alt-attribuut leeg om deze afbeeldingen voor voorleessoftware te verbergen.
Als op “Translate” knop wordt gedrukt, opent een extra venster. In dat venster staat een kruisicoontje met alternatieve tekst “Close translate menu”. Deze tekst is niet voor alle Nederlandstalige gebruikers van de website te begrijpen. Zorg voor een Nederlandstalige beschrijving van de functie van deze knop. (Twijfel: hier melden of bij 3.1.2?)
In het mobiele menu in Firefox en Safari verliest de “Translate” link de zichtbare tekst. Dit verandert de afbeelding van een wereldbol van decoratief naar informatief. Goede beschrijving van het doel van deze link in het alt-attribuut is nu nodig om een blinde gebruiker te laten wat deze link doet. Daarnaast moet de waarde van het alt-attribuut “Language” te veranderen in “Kies taal”.

Bevinding 3: Op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) onder de hoofdnavigatie staat een paginabrede afbeelding. Deze decoratieve afbeelding heeft als alternatieve tekst “Let op Lood Header”. De alternatieve tekst van deze afbeelding voegt niets toe aan de inhoud van de pagina en dient verborgen te worden door het alt-attribuut leeg te laten (alt=” “). Mocht deze foto content bevatten die overgebracht moet worden aan een blinde gebruikers, dan dient deze foto een goede beschrijving te hebben van wat er op staat.

Bevinding 4: Onder het kopje “Hoe zit het dan met…?” op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) staan drie afbeeldingen. De alternatieve teksten luiden: “/kinderen”, “/stadspark” en “/speeltuin”. Als deze afbeeldingen decoratief zijn, dienen de alt-teksten leeg te worden gelaten zodat ze worden genegeerd door voorleessoftware.
Let wel op dat indien deze afbeeldingen als informatief worden beschouwd door de website-eigenaar en het alt-attribuut bepaalde informatie bevat, dan dient de volgorde van afbeelding - kop in de HTML te worden omgedraaid. De afbeelding dient dan onder de kop te staan omdat sommige bezoekers via koppen navigeren. Dit valt onder succescriterium 1.3.2 en is niet afgekeurd omdat het duidelijk om decoratieve afbeeldingen gaat. Het leeg laten van de alt-attributen lost deze bevindingen op. (Twijfel: op een verkeerde plek?)

Bevinding 5: Als de website bekeken wordt op een klein scherm, verdwijnt het hoofdmenu achter een Menu knop in de rechterbovenhoek van de pagina. Deze knop opent een mobiel menu. De sluitknop bestaat uit een afbeelding met alternatieve tekst die luidt “Close menu”. Deze tekst dient begrijpelijk te zijn voor alle gebruikers. Verander deze tekst in “Sluit menu”.

Bevinding 6: Op de homepagina als de postcode wordt ingevuld, verschijnt nieuwe content: afbeeldingen met kopjes. De afbeeldingen zijn decoratief, maar zijn wel voorzien van de alternatieve teksten, bijvoorbeeld “/Achtertuin%20met%20gras%20en%20planten” of “/tuin%20met%20tegels”. Deze teksten worden aan een blinde gebruiker voorgelezen. Laat de alt-attributen van deze afbeeldingen leeg om ze te verbergen. Als op deze afbeeldingen wordt geklikt, openen extra vensters met content. Alle afbeeldingen hier zijn ook decoratief, maar bevatten alternatieve teksten. Bijvoorbeeld een foto met een kopje “Tuin met groen” opent een venster met illustratieve tekeningen met alternatieve teksten: “grasmat” en twee keer “planten”. Deze tekeningen komen in alle vensters voor.
In het midden van dit venster staat een zin “Dit zijn voorbeelden van open plekken:”. Daaronder staan twee foto’s, beide met alt=”Tuin met groen”. Deze afbeeldingen bevatten informatie die aan een blinde of een slechtziende persoon voorgelezen moet worden. Hier dient het alt-attribuut te beschrijven wat er op de foto is te zien.

Bevinding 7: Midden op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) staat een afbeelding van een kaart. De waarde van het alt-attribuut is “Map”. Deze tekst wordt aan een Nederlandstalige gebruiker van de website voorgelezen. In het Nederlands betekent “Map” iets anders dan een “Kaart”. Verander “Map” naar “Kaart van Rotterdam”. Onder het kopje “Hoe zit het dan met…?” op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) staan drie links die extra schermen openen met informatie. In de rechterbovenhoek van het scherm staat een icoon met een “X” om het scherm te sluiten. De waarde van het alt-attribuut is “Close”. Dit moet zijn “Sluit venster”.

Bevinding 8: Op pagina letoplood.rotterdam.nl/wat-kan-ik-zelf-doen staat onder het kopje “In woningen van voor 1961 (..)” een afbeelding van een kraan. Deze afbeelding heeft een alternatieve tekst ”pipe”. Deze decoratieve afbeelding dient verborgen te worden met een leeg alt-attribuut. Deze afbeelding komt ook op andere pagina’s voor.

Bevinding 9: Op pagina letoplood.rotterdam.nl/tuinadviezen staat een link met “Terug”. Naast deze linktekst staat een afbeelding van een pijl. Deze decoratieve afbeelding heeft een alternatieve tekst die luidt “Arrow”. Laat de waarde van het alt-attribuut leeg om de afbeelding te verbergen.

Bevinding 10: Als de website bekeken wordt in een schermresolutie minder dan de tabletweergave, verdwijnt het menu achter een Menu knop. Deze knop bestaat uit een span-element met “Menu” en een afbeelding van drie horizontale streepjes. Deze afbeelding heeft een alt-attribuut met waarde “menu”. Een blinde gebruiker hoort nu: “menu menu”. Dit is niet per se een overtreding van WCAG, maar kan verbeterd worden door de waarde van het alt-attribuut leeg te laten.

1.3 Aanpasbaar

1.3.1 Info en relaties (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.3.1 Info en relaties

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 11: De actieve link in het de hoofdnavigatie heeft een groene onderstreping. Deze informatie dient ook aan een blinde gebruiker te worden gecommuniceerd. Dat kan door aria-current=”true” attribuut toe te voegen aan de actieve link. Andere oplossingen zijn mogelijk.

Bevinding 12: Op de homepagina verschijnt nieuwe content als je de postcode invult: afbeeldingen met kopjes. Elke afbeelding dient als een link naar een venster met extra content. Deze links zijn nu opgemaakt als kopteksten, maar er volgt geen content onder deze kopjes. Daarom mogen ze niet als kopteksten worden opgemaakt. Gebruik hiervoor link-elementen (<a>).
In dat venster staan teksten met tussenkopjes. Deze kopjes zijn niet als kopteksten opgemaakt. Zie bijvoorbeeld de afbeelding met “Tuin met groen”. In het venster dat opent zijn de tussenkopjes “Hoe kunt u open plekken bedekken?” en “Gaat u in uw tuin graven?” niet correct opgemaakt. De visuele relatie tussen deze kopjes en content eronder wordt niet aan een blinde gebruiker voorgelezen. Dit komt in alle vensters voor. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

Bevinding 13: Op de pagina “Veelgestelde vragen” (letoplood.rotterdam.nl/veelgestelde-vragen) komen tussenkopjes voor die niet zijn opgemaakt als kopteksten. Zie “Waar moet ik op letten als ik een huis koop (..)?”. Hier gaat het om tussenkopjes “Verplichtingen voor de verkoper” en “Verplichtingen voor de kopen”.

1.3.5 Identificeer het doel van de input (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.3.5 Identificeer het doel van de input

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 14: Op de homepagina is een formulier waar de bezoeker onder andere de eigen postcode kan invullen. Het doel van dit veld moet programmatisch kunnen worden bepaald, zodat velden automatisch kunnen worden ingevuld of extra hulp kan worden geboden bij het invullen. Dit kan door het autocomplete-attribuut aan de input-elementen toe te voegen. Bijvoorbeeld voor e-mailadres autocomplete="email".
Een overzicht van de velden waarvoor het autocomplete-attribuut van toepassing is en de waarde die nodig is in dit attribuut, staat op de pagina: www.w3.org/tr/wcag21/.

1.4 Onderscheidbaar

1.4.3 Contrast (minimum) (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.3 Contrast (minimum)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 15: Op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) onder het kopje “Resultaten van het onderzoek” staan drie kleuren die loodgehalte aangeven. De oranje kleur (#EF&D00) van het kopje “Oranje” op een lichtgrijze achtergrond van de sectie heeft kleurcontrast van 2,5:1. Dit is een grote tekst met font-size:24px en font-weight:700. Voor deze grote tekst geldt een minimale contrasteis van 3,0:1. Deze gekleurde coderingen worden op dit moment nog nergens op de website gebruikt. Mocht deze oranje kleur later in tekst of koppen worden gebruikt die kleiner zijn dan 24px en dikte minder dan 400, dient het contrast meer dan 4,5:1 te zijn.

1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 16: Als de website bekeken wordt op lage resolutie dan verdwijnt de hoofdnavigatie en wordt dit vervangen door een menuknop in de rechterbovenhoek van de pagina. Deze knop opent de navigatie. Een van de navigatieitems is is een label zonder tekst met een icoon van een grijze wereldbol. Deze afbeelding heeft een te laag contrast, namelijk een contrastwaarde van 2,3:1. waar dit minimaal 3,0:1 moet zijn zijn. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

1.4.13 Content bij hover of focus (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.13 Content bij hover of focus

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 17: De website staat bevat op elke pagina een link “Lettergrootte”. Als een muisaanwijzer over deze link beweegt, opent een extra content. Deze content bedekt de inhoud van de pagina. Om te voldoen aan dit succescriterium moet deze extra content kunnen worden afgesloten zonder de muisaanwijzer te verplaatsen. Dit kan bijvoorbeeld met een ESC-toets. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

2. Bedienbaar

2.1 Toetsenbordtoegankelijk

2.1.1 Toetsenbord (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.1.1 Toetsenbord

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 18: In de header van de website staan twee interactieve elementen “Translate” en “Lettergrootte”. Deze links zijn niet met toetsenbord te bedienen. Als op “Translate” wordt gedrukt, opent een extra venster. De sluitknop is niet met toetsenbord te bedienen. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

Bevinding 19: Als de website bekeken wordt in een schermresolutie minder dan de tabletweergave, verdwijnt het menu achter een Menu knop. Deze knop is niet met een toetsenbord te bedienen. Als mobiele menu toch geopend is en de gebruiker verder met het toetsenbord wilt navigeren, is het menu niet met het toetsenbord af te sluiten. De sluitknop reageert niet op het toetsenbord en de ESC toets sluit het menu niet af. De links “Translate” en de keuzerondjes onder “Lettergrootte” zijn niet met het toetsenbord te bedienen. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

Bevinding 20: Onder het kopje “Hoe zit het dan met…?” op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) staan drie links die extra schermen openen met informatie. Deze links zijn niet met het toetsenbord te bedienen. In de rechterbovenhoek van het scherm staat een icoon met een “X” om het scherm te sluiten. Deze knop is niet met het toetsenbord te bedienen.

Bevinding 21: Op de pagina letoplood.rotterdam.nl/wat-kan-ik-zelf-doen bevindt zich een kaart met informatie die je met de muis kunt opvragen. Met toetsenbord kan je niet bij deze content komen. Zorg ervaar dat dit wel mogelijk is of zorg dat voor de kaart een duidelijk omschreven link staat waar de content wel op toegankelijke wijze beschikbaar is (bijvoorbeeld in een tabel).

2.2 Genoeg tijd

2.2.1 Timing aanpasbaar (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.2.1 Timing aanpasbaar

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 22: Op de homepagina onder het kopje “Adres-checker” staan invoervelden. Als het formulier leeg wordt verstuurd, verschijnt een foutmelding “Dit veld invullen”. In browser Chrome is deze foutmelding kort zichtbaar en verdwijnt na enkele seconden. De gebruiker heeft niet voldoende tijd om deze foutmelding te lezen. Verwijder dit tijdslimiet of zorg voor zelfgemaakte foutmeldingen die blijven staan. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

2.4.3 Focus volgorde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.4.3 Focus volgorde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 23: Als de website bekeken wordt op een klein scherm, verdwijnt het hoofdmenu achter een “Menu” knop in de rechterbovenhoek van de pagina. Deze knop opent een mobiel menu. Als het mobiel menu is geopend en de gebruiker met het toetsenbord door het menu navigeert, belandt de focus na de laatste menu-item op de onderliggende pagina. De focusvolgorde is niet logisch. De gebruiker verwacht focus op taalkeuze en lettergrootte en daarna op sluiten. Onzichtbare focus kan leiden tot onbedoeld activeren van interactieve elementen.

Bevinding 24: Onder het kopje “Hoe zit het dan met…?” op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) staan drie links die extra schermen openen met informatie. Als een scherm is geopend en de gebruiker verder met het toetsenbord wilt navigeren verwacht men dat de focus eerst in het scherm komt en over de interactieve elementen van het scherm loopt. Dit is niet het geval. De focus loopt eerst door de elementen op de onderliggende pagina en komt vervolgens in het scherm. Deze focusvolgorde is niet logisch.

Informatie over succescriterium 2.4.4 Linkdoel (in context)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 25: Op de pagina “Veelgestelde vragen” (letoplood.rotterdam.nl/veelgestelde-vragen) staan meerdere links met dezelfde linktekst “website”. Ook het woordje “hier” is onvoldoende als linktekst. Gebruikers van hulpsoftware vragen vaak lijsten op van links op de pagina. Wanneer deze teksten geen duidelijke informatie geven, heeft een blinde gebruiker nog steeds geen overzicht.

Bevinding 26: Op pagina letoplood.rotterdam.nl/over-bodemlood wordt het woordje “hier” als linktekst gebruikt. Zie tekst onder “Lood en gezondheid”. “Website” verwijst naar twee verschillende webbronnen. Als een lijst met links wordt gegenereerd, is het niet duidelijk wat het verschil is tussen deze webbronnen.

Bevinding 27: Op pagina letoplood.rotterdam.nl/wat-kan-ik-zelf-doen staat onder het kopje “In woningen van voor 1961 (..)” een link met linktekst “lees hier”. Dit is niet per se een overtreding van WCAG, maar kan verbeterd worden om het linkdoel duidelijker te maken.

2.4.7 Focus zichtbaar (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 2.4.7 Focus zichtbaar

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 28: Als de website bekeken wordt op een klein scherm, verdwijnt het hoofdmenu achter een "Menu" knop in de rechterbovenhoek van de pagina. Deze knop opent een mobiel menu. Als het mobiel menu is geopend en de gebruiker met het toetsenbord door het menu navigeert, belandt de focus na het laatste menu-item op de onderliggende pagina. De focus is dan onzichtbaar. Dit kan leiden tot onbedoeld activeren van interactieve elementen. De focus moet altijd zichtbaar zijn.

Bevinding 29: In de header van de website staat een link “Lettergrootte”. De voorleessoftware leest de items die verborgen zijn onder dit menu-item. Deze onzichtbare items zijn verborgen met opacity:0. Op deze manier blijven ze zichtbaar voor de voorleessoftware. Een blinde of een slechtziende gebruiker krijgt een andere content voorgelezen dan een ziende gebruiker het ziet. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

2.5 Input modaliteiten

2.5.3 Label in naam (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.5.3 Label in naam

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 30: In de linkerbovenhoek van de website staat een logo met zichtbare tekst “Gemeente Rotterdam”. De toegankelijke naam van deze link is “Home Let op lood”. Deze tekst is afkomstig van het alt-attribuut van de afbeelding binnen deze link. Omdat deze teksten sterk verschillen, is deze link niet met stem te bedienen. Dit geldt ook voor het logo in de footer van de website. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

3. Begrijpelijk

3.1 Leesbaar

3.1.2 Taal van onderdelen (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 3.1.2 Taal van onderdelen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 31: In de rechterbovenhoek van de website staat een link met “Translate”. Wanneer deze link wordt aangeklikt, opent een venster dat deels in het Engels is en deels in het Nederlands. Voor het Engelstalige deel dient een taalwissel te komen. Een nog beter idee zou zijn om elke taalaanduiding in de eigen taal te plaatsen zodat iemand die geen Engels en Nederlands kan toch de eigen taalaanduiding kan vinden uit de lijst. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

Bevinding 32: De skiplink is in het Engels. Deze link wordt met de Nederlandse uitspraakregels voorgelezen. Zorg voor een taalwissel of liever vertaal deze link in het Nederlands. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

3.3 Assistentie bij invoer

3.3.1 Foutidentificatie (Niveau A)

Informatie over succescriterium 3.3.1 Foutidentificatie

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 33: Op de homepagina onder het kopje “Adres-checker” staat een invoerveld “Postcode”. Als een foutieve waarde in dit veld wordt ingevuld of het formulier leeg wordt verstuurd, verschijnt een foutmelding “Dit veld invullen”. Dit is een instructie geen foutmelding. Een foutmelding kan beter ontkennend worden geformuleerd, bijvoorbeeld “Dit veld is niet ingevuld”. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

3.3.2 Labels of instructies (Niveau A)

Informatie over succescriterium 3.3.2 Labels of instructies

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 34: Op de homepagina onder het kopje “Adres-checker” staat een invoerveld “Postcode”. Dit veld accepteert een bepaald formaat van postcode, namelijk zonder spatie aan elkaar geschreven cijfers en letters. Als alleen letters worden ingevuld of een postcode met een spatie uit een andere bron wordt geplakt, verschijnt een foutmelding “Dit veld invullen”. Om te voorkomen dat deze fout wordt gemaakt dient een instructie boven het invoerveld te worden toegevoegd die het gewenste formaat toont.

4. Robuust

4.1 Compatibel

4.1.2 Naam, rol, waarde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 4.1.2 Naam, rol, waarde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 35: In de header van de website staat een knop “Translate”. Als op deze knop wordt gedrukt, opent een extra venster. De sluitknop heeft geen rol om aan te geven dat dit een interactief element is. De status van het menu (open of dicht) moet ook worden aangegeven. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

Bevinding 36: Als de website bekeken wordt in een schermresolutie minder dan de tabletweergave, verdwijnt het menu achter een Menu knop. Hulpsoftware kan de keuzerondjes onder “Lettergrootte” niet herkennen als interactieve elementen. Zorg ervoor dat deze elementen de juiste rol krijgen. De status van het menu (open of dicht) moet ook worden aangegeven Zie letoplood.rotterdam.nl/.

Bevinding 37: Als de website bekeken wordt in een schermresolutie minder dan de tabletweergave, verdwijnt het menu achter een Menu knop. Deze knop is gecodeerd van niet-interactieve HTML-elementen (div) en mist toegankelijkheidseigenschappen (zie succescriterium 2.1.1). Dit kan worden opgelost door deze knop de juiste rol (button) te geven of liever door het gebruik te maken van natieve HTML-elementen. Zie letoplood.rotterdam.nl/.

Bevinding 38: Onder het kopje “Hoe zit het dan met…?” op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) staan drie links die extra schermen openen met informatie. De rol van deze links ontbreekt. Een gebruiker die de pagina laat voorlezen weet niet dat hier een interactief element staat en mist de content die dit element triggert.

Bevinding 39: Onder het kopje “Hoe zit het dan met…?” op de homepagina (letoplood.rotterdam.nl/) staan drie links die extra schermen openen met informatie. In de rechterbovenhoek van het scherm staat een icoon met een “X” om het scherm te sluiten. Deze knop mist de juiste rol.

Bevinding 40: Op pagina letoplood.rotterdam.nl/tuinadviezen staat een link met “Terug”. De natieve toegankelijkheidseigenschappen van een link zijn verloren gegaan door gebruik te maken van JavaScript in het href-attribute van deze link. Zorg voor de juiste rol op deze link. Dat kan door onder andere role=”button” toe te voegen.

Onderbouwing van de evaluatie

Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de evaluatiemethode van het W3C, WCAG-EM. Dit gebeurt grotendeels handmatig door een steekproef te nemen. Voor een quickscan geldt dat we slechts delen uit deze methodiek gebruiken. Ondanks alle zorgvuldigheid en ervaring van de onderzoeker kan het voorkomen dat een probleem niet gesignaleerd is. Houd er rekening mee dat in een volgend onderzoek bepaalde onderdelen anders worden beoordeeld omdat technologieën en hulpsoftware worden doorontwikkeld. Bij het handmatig onderzoek wordt gebruik gemaakt van tools.

Steekproef getoetste webpagina's

Ondersteunende technieken

Bronnen

Deze rapportage is grotendeels gemaakt met de online evaluatietool van W3C.

Geprint: 2024-04-25 18:55:19 v2.4-011