Toegankelijkheidsonderzoek

Issues:
Audit digitale toegankelijkheid website Gemeente Borger-Odoorn

(Alleen de bevindingen)

Scope van de evaluatie

Naam website Gemeente Borger-Odoorn
Datum 28 maart 2023
Scope van de website Binnen de scope van dit onderzoek vallen:
  • Alle pagina's op het domein borger-odoorn.nl.
  • Alle PDF's op het domein borger-odoorn.nl.
  • Alle pagina's op het subdomein dloket.borger-odoorn.nl
Buiten de scope van dit onderzoek vallen:
  • Pagina's achter een inlog zoals eHerkenning of DigiD.
  • De pagina's op Iburgerzaken.borger-odoorn.nl. Dit vereist een apart onderzoek.
  • De pagina's op meedoen.borger-odoorn.nl. Op dit domein is al een onderzoek uitgevoerd.
  • De pagina's op wozloket.borger-odoorn.nl . Op dit domein is al een onderzoek uitgevoerd.
  • Subwebsite(s) waarbij de HTML en/of het systeem afwijkt van de onderzochte website.
  • Alle externe systemen en websites waar via borger-odoorn.nl met een link naar wordt verwezen.
Conformiteitsdoel WCAG 2.1 niveau AA

Uitgebreide toetsresultaten

Aantal bevindingen: 37

1. Waarneembaar

1.1 Tekstalternatieven

1.1.1 Niet-tekstuele content (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.1.1 Niet-tekstuele content

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 1: Op pagina www.borger-odoorn.nl en www.borger-odoorn.nl/en staat achter het zoekveld een achtergrondafbeelding. Op de Nederlandse site zijn dat hunebedden en op de Engelstalige pagina een foto van heide met de alternatieve tekst 'Drouwenerzand Drouwen foto van Ingrid Fellema'. Wanneer een afbeelding een alternatieve tekst krijgt moet dit altijd omschrijven van er op de afbeelding is te zien. De alternatieve tekst mag niet worden gebruikt om aan te geven wie de foto heeft gemaakt. Daarnaast zijn de afbeeldingen decoratief. Laat daarom het alt-attribuut bij de afbeelding leeg.

Bevinding 2: Op pagina www.borger-odoorn.nl/toegankelijkheid staan iconen die aangeven dat een link verwijst naar een externe pagina, bijvoorbeeld achter de link 'www.toegankelijkheidsverklaring.nl'. Deze iconen zijn met CSS op de pagina geplaatst en hebben geen alternatieve tekst. Wanneer bezoekers eigen CSS toepassen of de CSS niet wordt geladen worden deze iconen mogelijk niet getoond. Ook is de informatie die het icoon overbrengt niet beschikbaar voor bezoekers die het scherm niet kunnen zien. Gebruik CSS alleen om decoratieve content op een pagina te plaatsen. Geef informatieve iconen ook altijd een alternatieve tekst. Een mogelijke oplossing voor dit probleem kan zijn om tekst op de pagina te plaatsen die alleen beschikbaar is voor hulpsoftware, dat geeft een alternatieve tekst en een toegankelijk alternatief voor het CSS icoon.
Dit icoon komt voor op meerdere pagina's, bijvoorbeeld op www.borger-odoorn.nl/afvalwijzer en www.borger-odoorn.nl/aanvragen-energietoeslag-2023-kan-vanaf-1-februari.

Bevinding 3: In het klachtenformulier op pagina dloket.borger-odoorn.nl/startform staat het logo van Gemeente Borger-Odoorn. Deze afbeelding heeft geen (goede) alternatieve tekst, namelijk 'h www.borger-odoorn.nl'. De alternatieve tekst van een logo moet minimaal de volledige naam van de organisatie bevatten. De alternatieve tekst van een logo moet naast "Logo " de naam van de organisatie. Als de afbeelding als link dient kan er ook een beschrijvend linkdoel aan de alternatieve tekst toegevoegd worden.

Bevinding 4: In het klachtenformulier op pagina dloket.borger-odoorn.nl/startform wordt met een * (asterisk) aangeven welke velden verplicht zijn. Naast dat de betekenis van dit symbool niet wordt uitgelegd (zie succescriterium 3.3.2), is er bij de eerste stap 'Onderwerp' geen toegankelijk alternatief voor dit symbool beschikbaar. Bezoekers die het scherm niet kunnen zien kunnen de informatie die de asterisk overbrengt missen, de asterisk wordt namelijk niet door elke screenreader voorgelezen. Zorg er daarom voor dat er een alternatieve tekst is voor de asterisk bij deze stap. Het is al voldoende om gebruik te maken van het required attribuut op de select-elementen bij deze stap.

Bevinding 5: Naast het zoekveld op pagina dloket.borger-odoorn.nl/loket/burger staat een knop die gelabeld is met een vergrootglas icoon. Dit icoon heeft geen alternatieve tekst, hierdoor heeft de knop geen toegankelijke naam (zie ook succescriterium 4.1.2). Zorg ervoor dat die icoon een goede alternatieve tekst krijgt.
Dit probleem komt ook voor bij de zoekknop op pagina dloket.borger-odoorn.nl/loket/burger/vraag-en-antwoord/inloggen.

1.3 Aanpasbaar

1.3.1 Info en relaties (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.3.1 Info en relaties

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 6: Op de homepage wordt bij de link 'Nederlands' aangegeven dat dit de huidige pagina is door de gele achtergrond. Deze informatie is visueel wel beschikbaar, maar niet voor hulpsoftware. Zorg ervoor dat informatie dat visueel wordt overgebracht ook beschikbaar is in de code. Een oplossing voor dit probleem kan zijn door het attribuut aria-current=page te plaatsen op de link Nederlands.
Dit probleem komt ook voor bij de link 'English' op pagina www.borger-odoorn.nl/en. Een soortgelijk probleem komt ook voor in het subnavigatiemenu op pagina www.borger-odoorn.nl/tegemoetkoming-chronische-ziekte-of-beperking.

Bevinding 7: Op pagina www.borger-odoorn.nl/verkiezingen staat in de code een svg-element als alternatief voor het icoon dat aangeeft dat de link verwijst naar een externe pagina ("external icon"). Dit alternatief is verborgen voor hulpsoftware doordat gebruik is gemaakt van de CSS eigenschap 'display: none;'. Zorg ervoor dat het icoon niet verbogen is voor hulpsoftware door het op een andere manier visueel te verbergen, bijvoorbeeld door het buiten de schermweergave te plaatsen.

Bevinding 8: In het klachtenformulier op pagina dloket.borger-odoorn.nl/startform wordt in stap 3 gebruikgemaakt van het strong-element om teksten mee op te maken. Het strong- en em-element zijn niet geschikt om een hele tekst mee op te maken. Deze elementen geven nadruk aan woorden en zijn daarom alleen bedoeld voor enkele woorden of korte zinnen. Zorg ervoor dat het em- en strong-element niet worden gebruikt om teksten schuingedrukt of dikgedrukt mee te maken. Los dit probleem op door het strong-element van de teksten te verwijderen en deze op een andere manier mee op te maken, bijvoorbeeld met CSS.

Bevinding 9: In het afspraakformulier op pagina dloket.borger-odoorn.nl/startform, staan het bij de stap 'Afspraak gegevens' bijschrijvingen die iets zeggen over meerdere invoervelden, bijvoorbeeld het 'Kies een datum en tijdstip: *' en 'Persoonsgegevens voor afspraak'. Deze beschrijvingen zijn niet gekoppeld aan de bijbehorende velden. Maak gebruik van de fieldset-legend-combinatie om de beschrijving aan de velden te koppelen, plaats de beschrijving hierbij in het legend-element.

Bevinding 10: Op pagina dloket.borger-odoorn.nl/loket/burger/vraag-en-antwoord/inloggen staat onder het tweede zoekveld een visueel verborgen knop. Deze knop is opgemaakt met een input-element en heeft het attribuut value='Zoeken'. Ondanks dat deze knop visueel is verbogen is het niet verborgen voor hulpsoftware. Het wordt namelijk voorgelezen door voorleessoftware, ook is het mogelijk om met het toetsenbord focus te plaatsen op de knop. Zorg ervoor dat deze knop ook verbogen is voor hulpsoftware.

Bevinding 11: De lijst in de PDF www.borger-odoorn.nl/file/aanvraagformulier-daalkampen-optie-vrijstaand-fase-2b is niet correct getagd in de codelaag. De koppen zijn niet gecodeerd als kop en elke opsomming is in een eigen L-tag geplaatst in plaats van een groep van 4 items. Hierdoor denkt hulpsoftware dat hier meerdere lijsten staan, terwijl er visueel maar één lijst staat. Zorg ervoor dat alle LI-tags van de lijstitems in één L-tag worden geplaatst.

Bevinding 12: Advies: In codelaag van de PDF www.borger-odoorn.nl/file/aanvraagformulier-daalkampen-optie-vrijstaand-fase-2b staan meerdere P-tags die geen content bevatten. Sommige voorleessoftware lezen deze lege tags voor. Het is daarom beter om lege tags in de codelaag te vermijden.

Bevinding 13: Advies: Onder de contactgegevens in de footer op elke pagina staat een leeg H3-element. Een leeg kopelement kan worden meegenomen in koplijsten of worden voorgelezen door voorleessoftware. Vermijd daarom het gebruik van lege kopelementen.

Bevinding 14: Advies: Op pagina www.borger-odoorn.nl/contact staan twee tabellen die alleen zijn opgemaakt met td-cellen. Dit is toegestaan, maar het is beter voor de toegankelijkheid om tabellen op te maken met th-cellen en het scope-attribuut. Zo kan hulpsoftware beter aangeven welke cellen bij elkaar horen. Maak de cellen met daarin de weekdagen op met een th-element en het attribuut scope=row.

1.3.5 Identificeer het doel van de input (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.3.5 Identificeer het doel van de input

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 15: In het klachtenformulier op pagina dloket.borger-odoorn.nl/startform wordt in stap 3 kan de bezoeker onder andere het eigen e-mailadres en achternaam kan invullen. Op sommige velden staat nu autocomplete="off". Het doel van deze en een aantal andere velden moet programmatisch kunnen worden bepaald, zodat velden automatisch kunnen worden ingevuld of extra hulp kan worden geboden bij het invullen. Dit kan door het autocomplete-attribuut aan de input-elementen toe te voegen. Bijvoorbeeld voor e-mailadres autocomplete="email". Op sommige velden staat nu autocomplete="off".
Een overzicht van de velden waarvoor het autocomplete-attribuut van toepassing is en de waarde die nodig is in dit attribuut, staat op de pagina: www.w3.org/tr/wcag21/.

1.4 Onderscheidbaar

1.4.1 Gebruik van kleur (Niveau A)

Informatie over succescriterium 1.4.1 Gebruik van kleur

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 16: Wanneer bezoekers iets invullen in het zoekveld op elke pagina verschijnen opties voor mogelijke zoekresultaten. Het is met de pijltjestoetsen op het toetsenbord mogelijk om focus te plaatsen op deze zoekresultaten, maar de focus wordt alleen aangegeven met een kleurverandering. Mensen met slecht zicht kunnen hierdoor mogelijk niet zien welk element focus heeft. Zorg ervoor dat focus niet met alleen kleur wordt aangeven, bijvoorbeeld door ook gebruik te maken van een focusrand.

1.4.3 Contrast (minimum) (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.3 Contrast (minimum)

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 17: Wanneer bezoekers iets invullen in het zoekveld op elke pagina verschijnen opties voor mogelijke zoekresultaten. De tekstkleur van deze zoekresultaten (HEX #808080) heeft een te laag contrast op de witte achtergrond. De contrastverhouding is hier 3,9:1, waar dit minimaal 4,5:1 moet zijn.
Deze kleurencombinatie komt ook voor op pagina dloket.borger-odoorn.nl/loket/burger/vraag-en-antwoord/inloggen.

1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 1.4.11 Contrast van niet-tekstuele content

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 18: Op de homepage wordt bij de link 'Nederlands' aangegeven dat dit de huidige pagina is door de gele achtergrond. Deze niet tekstuele weergave van de gekozen tool moet voldoende contrast hebben. De contrastverhouding is hier 1,7:1, waar dit minimaal 3:1 moet zijn.

Bevinding 19: Op onder andere de homepage staat een knop die gelabeld is met een vergrootglas. Het contrast van dit witte label op de gele achtergrond (HEX #FCBA00) is te laag. De contrastverhouding is hier 1,7:1, waar dit minimaal 3:1 moet zijn.

Bevinding 20: Wanneer bezoekers de homepage bezoeken staat hier de melding 'De wachttijd aan de telefoon is tijdelijk langer dan dat u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.' boven aan het scherm. Wanneer met het toetsenbord focus wordt geplaatst op de sluitknop in deze melding wordt de focus aangegeven met een lichtgrijze cirkel (HEX #C5C5C5). Op de achtergrond (HEX #F5F5F5) heeft deze focuscirkel te weinig contrast. De contrastverhouding is hier 1,5:1, waar dat minimaal 3:1 moet zijn.

Bevinding 21: Wanneer bezoekers iets invullen in het zoekveld op elke pagina verschijnen opties voor mogelijke zoekresultaten. Wanneer met het toetsenbord de focus wordt gezet op één van deze opties wordt de focus alleen aangeven met een kleurverandering (zie succescriterium 1.4.1). Naast dat kleur niet alleen mag worden gebruikt om focus aan te geven, moet de focus ook voldoende contrast hebben. Het contrast van de kleurverandering (HEX #F5F5F5) op de witte achtergrond is te laag. De contrastverhouding is hier 1,1:1, waar dat minimaal 3:1 moet zijn.

Bevinding 22: Op pagina www.borger-odoorn.nl/actueel-overzicht staat een link naar de RSS-feed. Deze link is gelabeld met een oranje icoon (HEX #F69400). Op de witte achtergrond heeft dit icoon een te laag contrast. De contrastverhouding is hier 2,3:1, waar dat minimaal 3:1 moet zijn.

Bevinding 23: Wanneer bezoekers op pagina dloket.borger-odoorn.nl/loket/burger# inzoomen tot 150% bij een schermbreedte van 1280x1024px verdwijnt het navigatiemenu achter een knop. Wanneer met het toetsenbord focus wordt geplaatst op deze knop is het contrast van de zwarte focusrand op de paarse achtergrond (HEX #42145F) te laag. De contrastverhouding is hier 1,5:1, waar dat minimaal 3:1 moet zijn.
Dit contrastprobleem komt ook voor op pagina dloket.borger-odoorn.nl/loket/burger/vraag-en-antwoord/inloggen.

2. Bedienbaar

2.1 Toetsenbordtoegankelijk

2.1.1 Toetsenbord (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.1.1 Toetsenbord

Uitkomst: Voldoende

Bevinding 24: Opmerking: Wanneer bezoekers inzoomen op een pagina tot 400% bij een schermbreedte van 1280x1024px is de sluitknop in de melding 'De wachttijd aan de telefoon is tijdelijk langer dan dat u van ons gewend bent. Onze excuses voor het ongemak.' niet te bedienen met de muisaanwijzer. Dit is geen toegankelijkheidsprobleem omdat het elke bezoeker hindert. Zorg ervoor dat de sluitknop met de muisaanwijzer te bedienen is wanneer bezoeker inzoomen.

2.4.2 Paginatitel (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.4.2 Paginatitel

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 25: De PDF op pagina www.borger-odoorn.nl/file/aanvraagformulier-daalkampen-optie-vrijstaand-fase-2b heeft geen documenttitel. Zorg voor een titel die de inhoud van het document beschrijft en dat niet de bestandsnaam maar de titel van het document wordt getoond bij openen.

2.4.3 Focus volgorde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.4.3 Focus volgorde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 26: Bezoekers kunnen met het toetsenbord de knop 'webReader menu' openen in de ReadSpeaker. Wanneer zij met de tabtoets het opengeklapte menu doorlopen en op het laatste menu-item zijn beland, gaat de focus verder naar de 'Lees voor' knop maar het menu blijft openen staan. Dit kan hinderlijk zijn voor ziende toetsenbordgebruikers, omdat het uitgeklapte menu content bedekt. Zorg ervoor dat bij uitklapbare menu's de toetsenbordfocus in het menu blijft tot de bezoeker deze afsluit, of dat het menu automatisch inklapt wanneer de focus wordt gehaald van het laatste menu-item.

Bevinding 27: Wanneer bezoekers bij een schermbreedte van 1280x1024px inzoomen tot 150% verdwijnt het navigatiemenu achter een knop. Als dit menu is opengeklapt is het mogelijk om met het toetsenbord focus te plaatsen op de achterliggende pagina. Dit kan hinderlijk zijn voor ziende toetsenbordgebruikers, zij zien namelijk niet welk element focus heeft. Zorg ervoor dat wanneer een menu is uitgeklapt de focus binnen dit menu blijft tot de bezoeker het afsluit, of dat het menu automatisch inklapt nadat de focus van het laatste menu-item is gehaald.

Bevinding 28: Wanneer bezoekers bij een schermbreedte van 1280x1024px inzoomen tot 175% op pagina www.borger-odoorn.nl/tegemoetkoming-chronische-ziekte-of-beperking verandert het subnavigatiemenu in een knop/uitklapbaar menu. Deze knop blijft in beeld staan als bezoekers naar beneden scrollen of met de tabtoets navigeren over de pagina. Bezoekers moeten ook met de tab- en shifttoets terug kunnen navigeren op een pagina, waarbij de focus volgorde ook logisch moet zijn. Op deze pagina wordt de focus na de link 'Aanvraagformulier TCG 2022' op het subnavigatiemenu geplaatst als bezoekers terug navigeren. Hierdoor is het niet mogelijk om met de shift- en tabtoets focus te plaatsen op de andere links op deze pagina. Zorg ervoor dat bezoekers ook terug kunnen navigeren op deze pagina.

2.5 Input modaliteiten

2.5.3 Label in naam (Niveau A)

Informatie over succescriterium 2.5.3 Label in naam

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 29: Op elke pagina staat de knop 'Lees voor'. De toegankelijke naam van deze knop is 'ReadSpeaker webReader: Luister met webReader'. Doordat de toegankelijk naam van de knop niet overeenkomt met het visuele label is de knop lastig te bedienen wanneer een bezoeker gebruikmaakt van spraakbediening. Zorg ervoor dat het visuele label van een knop altijd voorkomt in de toegankelijke naam, het liefst vooraan.

3. Begrijpelijk

3.1 Leesbaar

3.1.2 Taal van onderdelen (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 3.1.2 Taal van onderdelen

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 30: Op de homepage staat de link 'English' die naar een Engelstalige pagina verwijst. De taal van deze link moet zijn aangegeven in de code met een lang-attribuut. Zorg ervoor dat op het a-element het attribuut lang=en wordt geplaatst.
Een soortgelijk probleem komt voor op pagina www.borger-odoorn.nl/en bij de link 'Nederlands'.

Bevinding 31: De headerafbeelding op de homepage staat in een section-element dat het attribuut aria-label='Header image' heeft. Dit wordt voorgelezen door voorleessoftware. Zorg ervoor dat wanneer een gebied gelabeld is met aria-label dit in dezelfde taal is als de hoofdtaal van de pagina. Los dit probleem op door de tekst in het aria-label te vertalen.
Dit komt voor op meerdere pagina's, bijvoorbeeld op pagina www.borger-odoorn.nl/verkiezingen en www.borger-odoorn.nl/actueel-overzicht.

Bevinding 32: Op de Engelstalige pagina www.borger-odoorn.nl/en staan Nederlandse teksten en onderdelen die een Nederlandse toegankelijke naam hebben. Het gaat hier om de melding die bovenaan de pagina staat, het zoekveld dat de toegankelijke naam en placeholdertekst 'Wat zoekt u?' heeft en de achtergrondafbeelding die een Nederlandse alternatieve tekst heeft. Doordat deze pagina een Engelse taalaanduiding heeft worden de Nederlandse onderdelen niet correct voorgelezen door voorleessoftware. Zorg ervoor dat de Nederlandse tekst, het zoekveld en de afbeelding een taalaanduiding krijgen door het lang-attribuut op de HTML te plaatsen, of vertaal de Nederlandse teksten naar het Engels.

Bevinding 33: Op pagina www.borger-odoorn.nl/verkiezingen staat een icoon dat aangeeft dat een link verwijst naar een externe pagina. Dit icoon heeft de Engelse alternatieve tekst 'External link' terwijl de taalaanduiding van de pagina Nederlands is. Dit tekstalternatief wordt niet correct voorgelezen door hulpsoftware. Zorg ervoor dat iconen een alternatieve hebben die in dezelfde taal is als de hoofdtaal van de pagina, of geef een taalwissel aan met het lang-attribuut.

3.3 Assistentie bij invoer

3.3.2 Labels of instructies (Niveau A)

Informatie over succescriterium 3.3.2 Labels of instructies

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 34: In het klachtenformulier op pagina dloket.borger-odoorn.nl/startform wordt gebruikt gemaakt van een * (asterisk) om aan te geven dat een veld verplicht is. Nergens in het formulier wordt aangeven wat de betekenis is van dit symbool. Dit kan verwarrend zijn voor bezoekers met bepaalde cognitieve beperkingen. Zorg ervoor dat de betekenis van de asterisk wordt aangeven in tekst, het liefst aan het begin van het formulier.

3.3.3 Foutsuggestie (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 3.3.3 Foutsuggestie

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 35: In het klachtenformulier op pagina dloket.borger-odoorn.nl/startform staat bij de stap 'Afspraak gegevens' het invoerveld 'Geboortedatum'. Het is mogelijk om met het toetsenbord een datum in te vullen waarin gebruik wordt gemaakt van woorden, bijvoorbeeld het format '1 januari 2000'. Wanneer dit format wordt gebruikt verschijnt de foutmelding 'De datum is niet geldig'. Wanneer het bij een veld verplicht is om een bepaald format te gebruiken moet dit zijn aangegeven bij het veld of in de foutmelding. Los dit probleem bijvoorbeeld op door in de foutmelding een voorbeeld van het verplichte format te geven.

4. Robuust

4.1 Compatibel

4.1.2 Naam, rol, waarde (Niveau A)

Informatie over succescriterium 4.1.2 Naam, rol, waarde

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 36: Op pagina dloket.borger-odoorn.nl/loket/burger staan naast het zoekveld een knop. Deze knop heeft geen toegankelijke naam. Hierdoor is de knop moeilijk te bedienen voor gebruikers van voorleessoftware of spraakbediening. Zorg ervoor dat de knop een goede toegankelijke naam krijgt.
Dit probleem komt ook voor bij de zoekknop op pagina dloket.borger-odoorn.nl/loket/burger/vraag-en-antwoord/inloggen.

4.1.3 Statusberichten (Niveau AA)

Informatie over succescriterium 4.1.3 Statusberichten

Uitkomst: Onvoldoende

Bevinding 37: In het klachtenformulier op pagina dloket.borger-odoorn.nl/startform wordt als je in stap 3 bent en bij een schermbreedte van 1280px inzoomt tot 400% het menu vervangen door een knop. Als je op de knop drukt verschijnen er navigatie-items. Op dit venstertje is in de code aria-expanded opgenomen. Die hoort daar niet; alleen in de knop hoort die code te zitten. Initieel ontbreekt de status op de knop. Haal bij de div 'menu-data' het attribuut 'aria-expanded' weg en zet initieel al aria-expanded op de knop.

Onderbouwing van de evaluatie

Het onderzoek is uitgevoerd op basis van de evaluatiemethode van het W3C, WCAG-EM. Dit gebeurt grotendeels handmatig door een steekproef te nemen. Voor een quickscan geldt dat we slechts delen uit deze methodiek gebruiken. Ondanks alle zorgvuldigheid en ervaring van de onderzoeker kan het voorkomen dat een probleem niet gesignaleerd is. Houd er rekening mee dat in een volgend onderzoek bepaalde onderdelen anders worden beoordeeld omdat technologieën en hulpsoftware worden doorontwikkeld. Bij het handmatig onderzoek wordt gebruik gemaakt van tools.

Steekproef getoetste webpagina's

Ondersteunende technieken

Bronnen

Deze rapportage is grotendeels gemaakt met de online evaluatietool van W3C.

Geprint: 2024-05-19 09:49:56 v2.4-011